BAL PARMAK TATLISI

Tatlı tatlı tatlııııı... :) :) Hamileliğim hariç tatlısız bir hayat düşünemiyorum. Hiç aklıma gelmezdi hamile kaldığımda tatlıdan uzaklaşacağım. Ama miniğim dünyaya gelince aynı bağımlılığım aylar sonra tekrar kaldığı yerden devam ediyor. Bazen şerbetli tatlılar, bazen bol kremalılar beni benden alıyor :) Bu tarifi denedim beğendim. Damağımda bıraktığı tatla aklımda kalan tatlar arasında yerini aldı. Yani yapımı bir kereye mahsus olan tatlardan değil. Arada bir yaparım diye düşündürüyor bana. Tatlıyı çok sevenlere tatlı, mutlu,şeker gibi bir hayat dileğiyle.. İyi akşamlar.



Malzemeler :

2 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 Yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr tereyağı
3-4 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz

Bulamak için: 1 kase irmik

Şerbeti için  :

2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı :

Önce su ve şekeri bir tencereye koyup ocakta 15-20 dk kaynatarak şerbetinizi hazırlayın. Şerbetinizi ılımaya bırakın. Şerbet kaynarken hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Bunun için yumurtayı, yağları ve pudra şekerini karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu da karıştırıp azar azar yumurtalı karışımınıza ilave edin. Unu her zamanki gibi kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Elinizle şekil verip irmiğe bulayın. Fırın tepsisine dizip fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcakken ılık şerbetinizi bal parmak tatlınızın üzerine döküp çekmesi için üzerini başka bir tepsi ile kapatın. Tatlınız hazır afiyet olsun.


25 yorum:

  1. Ben de tatlı delisiyim. Bayılıyorum tatlıya. tarifin de çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Farklı bir tatlı. Denicem inşallah becerebilirim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle becerirsiniz. Kolay bir tarif. Hele birde tatlı düşkünü olunca sonuç her türlü güzel olur. Şimdiden afiyet olsun:)

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor . Eminim tadı da çok güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım.Benim damak tadıma uygun desem daha doğru olur. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. açım açç kahvaltı bile yapmadım aç karınla bloğunuzu okumak zararlı :) ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam kıyamam:).Evim keşke aynı şehirde olup uğrayabileceğin bir güzargahta olsaydı; koş gel demeyi çok isterdim.

      Sil
  4. Çok güzel olmuşlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Afiyet olsun:).Bizden de sevgiler.

      Sil
  6. Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Hiç bilmediğim ve tatmadığım bir tatlı bu, paylaşımın için teşekkürler :) İlk fırsatta deneyeceğim :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. mutlaka denemelisin canım memnun kalacaksın ;) Teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. They look yummy... but I am on a diet lol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I can not stand the taste of diet could even be exchanged I'm sorry :)

      Sil
  10. Hamurlu tatlilardan cok sutlu tatlilari cok seviyorum ama arada bir de olsa tadlarina bakiyorum :) Balparmak tatlisi da nefis gorunuyor, ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  11. Tatlı tatlı hele de böylesi ayaz soğuk günler de olmazsa olmazımız eline sağlık canım afiyetler olsun çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Afiyet bal şeker olsun :)

      Sil
  12. Blog keşif etkinliğinden geliyorum :) Sayfanda izleyicinim bana da bekliyorum :) <3
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim.Hemen geliyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...