ÇAY POŞETİ KURABİYE

Uzuuuunnnca bir aradan sonra herkese selamlar. Beni blogumdan uzak tutan sebeplere gelince; bi süre misafirlerim vardı önceki yazımda bahsetmiştim. Ama bu sebeplerin başında tabi ki de minik kızım var. Onunla daha çok vakit geçiriyorum. Beni daha çok yanında istiyor. Birde ilk anne oluşumun verdiği acemilikle her şeye yetişemiyorum malesef. Bazı şeyler hep eksik kalıyor. Neyse beni buralardan uzaklaştıran varsın böyle tatlı sebepler olsun dimi :)


Boş durmadım yinede. Paylaşacak şeylerim yok sanmayın sakın:) cici mi cici şeyler hazırladım size. Sofralarınızı renklendirecek cıvıl cıvıl kurabiyeler hazırladım tabiri caizse. Sohbeti sonralara bırakıp hemen tarife geçmek istiyorum ki paylaşamadığım günlerin telafisini biran önce yerine getirebilmek için :)

Bu arada günümüzde sıkça duyduğumuz kadına şiddet haberlerinin yerini kadına değer verilen güzel haberlerle dolu günler alması temennisi ile tüm hemcinslerimin "Kadınlar günü kutlu olsun ..."
 


Malzemeler :

150 gr. yumuşak teryağı yada margarin
1 yumurtanın beyazı
1 su parmağından 2 parmak eksik pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Süslemek için:

Bitter çikolata,fıstık,hindistan cevizi,renki glazür..



Hazırlanışı :

Yumuşak yağı, yumurtayı, pudra şekerini iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı katın. Hamur toparlanana kadar un katmaya devam edin. Sonra hamuru oklava yada merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine çay poşeti koyup aynı ebatta kesin. İp bağlanan kısımdaki deliği açın. Biraz büyük açın çünkü kabarınca kapanabiliyor. Ben hepsini aynı şekilde yapmadım resimlerde gördüğünüz üzere. Bazılarını kalpli bazılarını çiçekli kalıpla yaptım. Açıkçası bunları da çok beğendim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizip üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Bitter çikolatayı cam bir kaseye koyup su kaynayan tencerenin üzerine koyun ve çikolatayı eritin. Yani benmari usulü eritilmiş olacak böylelikle bilmeyenlere tarif etmiş oldum. Pişen kurabiyeleriniz soğuyunca benmari usulu eriyen çikolataya bulayıp süsleyiniz ve donması için dolaba koyunuz. Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar.. elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım... Sevdiklerimizi mutlu etmenin renkli ve farklı bir yolu işte.. :)

      Sil
  2. Ben bu kurabiyeleri Yerim :)
    Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar bu cicişler.
    Ha bu arada özledik senin güzel tariflerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nahideciğim inanın bende sizleri çok özledim. Her an aklımdaydınız. Acaba neler paylaşıldı. Neler yaptılar. Ne tarifler kaçırdım kim bilir diye geçti günlerim. Her zaman ki gibi yine yanımdasın. Teşekkürler canım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...