ŞİPŞAK BÖREĞİ









Malzemeler :

Hazır baklavalık yufka
Peynir
Maydanoz
Süt
Sıvı yağ
Yumurta sarısı

N o t : Baklava yufkası çabuk kuruduğu için oyalanmadan hemen sarınız. İçine koyacağınız peynirde çok yağlı ve eriyen peynir olmamasını dikkat ediniz. Çünkü pişerken eriyip dışına taşabiliyor.

Hazırlanışı :

Peynir ve maydanozdan iç harcı yapınız. Aynı miktarda sıvı yağı ve sütü karıştırınız. Baklava yufkasının 2 adedini üst üste koyunuz. Yağlı sütlü harcı fırça yardımı ile sürünüz. Fazla sürmenize gerek yok. Yufkalar ince olduğu için delinebiliyor. O yüzden 2 adedini üst üste koyduktan sonra sürünüz. Üzerine 2 adet yufka daha koyunuz ve onlara da yağlı sütlü karışımı uygulayınız. Peynirli harcı yufkaların üzerine koyunuz ve rulo yapınız. Ben ruloları üçe böldüm. Üzerine yumurta sarısı sürünüz ve fırına veriniz. Afiyet olsun...

0 yorum oku / yaz:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...