Tuzlu Minik Kurabiyeler...


Malzemeler :

150 gr. tereyağı
1 Su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz  
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Un

Hazırlanışı :

Çörek otu hariç tüm malzemeler yoğurulur. En son çörek otunu   katınız. Çünkü önceden katarsak hamurumuzun rengini bozuyor. Unu ele bulaşmayacak şekilde olduğunda ve yağı da una iyice yedirene kadar katınız. Biber ve mahlep isteğe bağlı ben koymadım. Fındıktan biraz büyük şekil veriniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz. 180 veya 200 derecede pişiriniz. Benim fırınımda 200 derece bu tip kurabiyeler için normal. Sizde fırınınızın durumuna göre pişirme derecesini ayarlayınız. Arada kontrol ederek pişirmeniz de fayda var. Küçük olduklarından çabuk pişiyor. Benden söylemesi :) Atıştırmak için iyi bir alternatif. Ben çok seviyorum. Umarım sizde seversiniz. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Bu kurabiyelerden ablam da yapmıştı gerçekten çok lezzetli ellerinize sağlık bu saatte canım istedi yani başlayınca duramıyorsun zaten.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...