TAVUK ŞİNİTZEL


Devir değiştikçe insanlar da değişiyor alışkanlıkları da. Ben küçükken sabahtan akşama kadar sokaklarda oyunlar oynar artık dayanamayacak kadar acıktıktan sonra eve koşa koşa gider ve alelacele bir şeyler yiyip geri hemen oyun oynamaya dönmek isterdim. Çoğumuzun yaptığı gibi bende ya ekmek arasına salça sürerdim ya da şekerli yoğurt yapar hızlı hızlı yerdim. Eminim şimdi hiç bir çocuk bu ikililerin tadına bakmamıştır :)

Bizim çocukluğumuzun fast food yemekleri bunlardı. Şimdilerde ise neler var neler. Ama sağlıksız oldukları aşikar. Ama bir yandan da çocuklarımız bunları yemekten geri kalmıyor. Bende bu yemek tabağını özellikle çocuklarının yemek alışkanlıklarında zorlanan anneler için hazırladım. Biraz ana yemek biraz fast food tarzı. Ama en azından içine ne katılıyor ne katılmıyor biliyoruz. En önemlisi de anne eli değiyor. Böylece hem sağlıklı hemde besleyici olmasının yanında çocuklarımızın da gönülleri oluyor. Minik kızım daha küçük olduğu için tadamadı belki ama memlekete gidince yeğenlerime yapacağım. Eğer sizde hala ''Hadi yavrum ye ye ye'' cümlesini sık kullanıyorsanız bir nebze olsun yükünüzü paylaşmak adına sizi camı kırıp imdat düğmesine basmaya davet ediyorum :) Bu tarif hemen yanınızda bitiverecek emin olun :)

Bu arada "Bu yemek tabağı sadece çocuklar için mi? Biz yiyemeyecek miyiz?" diye sorarsınız hepimizin içinde bir çocuk yok mu zaten. Afiyetle yiyin gali :)










Tavuk Şinitzel

Malzemeler :

2 Adet Tavuk göğsü
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet soğanın suyu
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz
Kırmızı pul biber
Kekik
Yarım su bardağı maden suyu
Un
Galeta unu
Sıvı yağ ( kızartmak için )

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü ince bir şekilde istediğiniz boyutta kesin. Süt, yağ, soğan suyu, sarımsak, tuz ve damak zevkinize uygun baharatları koyup karıştırın. Tavukları da bu sosun içerisine koyup marine olması için 2 saat dolapta bekletin. Yumurta ve sodayı da bir tabakta karıştırın. Ayrı ayrı kaplara unu ve galeta ununu koyun. Tavuklarınızı sostan çıkarıp sırasıyla önce una, yumurtalı karışıma ve son olarak da galeta ununa bulayıp az miktarda yağ koyduğunuz kızgın tavada kızartın. Tavuk Şinitzelinizi afiyetle yiyebilirsiniz :)



Mısırlı Havuçlu Dere otlu Pirinç Pilavı

Malzemeler :

2 Su bardağı pirinç
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Adet havuç
1 Su bardağına yakın mısır
Yarım demet dere otu
3 Su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı :

Pirinçleri yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. 15-20 dakika bekletin. Tencereye tereyağını ve zeytin yağını koyun. Havucu üzerine rendeleyip biraz kavurun. Pirinçleri süzüp tencereye ilave edin. Pirinçleri şeffaflaşana kadar kavurun ve hemen ardından mısırı ilave edin. Ben mısırlı sevdiğimi için fazlaca koydum. Sizde isteğe göre azaltabilir yada artırabilirsiniz. Ardından suyunu ve tuzunu ilave edin. Kaynar su ilave ederseniz pişme süresini azaltacaksınız. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatınca ince kıyılmış dere otunu ilave edip karıştırın. Daha sonra tencere kapağı ile tencerenin arasına kağıt havlu veya temiz bir bez koyun. Kapağı kapatıp dinlenmeye bırakın. Tane tane Mısırlı Havuçlu Dere otlu Pirinç Pilavınız da hazır. Afiyetle tüketin şimdi :) Yada durun durun. Patatesleri de hazırlayalım. Tabağınız eksik kalmasın. Tüm lezzetlerden tatma fırsatını kaçırmayın bence :)



Fırında Baharatlı Patates

Malzemeler :

Patates
Zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Köri
Biberiye

Hazırlanışı :

İstediğiniz kadar patatesi elma dilimi şeklinde doğrayın. İster kabuklu ister kabuksuz yapabilirsiniz. Kabuklu yapmak isterseniz muhakkak bol su ile iyice yıkayın. Elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri fırın tepsisine alıp üzerine yağı gezdirin. Tuzunu ve istediğiniz baharatları koyup karıştırın. Hemen ardından tepsinizi fırına gönderin. Eveettt.. Fırında Baharatlı Patatesimiz de hazır olduğuna göre şimdi afiyetle hepsini yiyebilirsiniz :)



30 yorum:

  1. Gecen gun ayni konuyu eltimle konusuyorduk :) Biz cocukken ne guzeldi, gec saatlere kadar sokakta oynar ailelerimizinde hicbir korkusu olmazdi. Yediklerimiz hep basit bilinen yiyeceklerdi onun disinda hazir birsey bilmezdik. Galiba en cok bu konuda devir degistigi icin uzuluyorum. Neyse iyi tarafi da var, cocuklara harika bir menu cikmis :) Tabi sadece cocuklara olmaz cunku hepsi cok guzel gorunuyor :) Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiki çocuklara bakıyorum da yazık yavrularım hniç biri çocukluğunu yaşayamıyor. Mecburen tabiki çünkü o zaman güven vardı insanlarda. Hatta ben annesiyle okula giden çocuk görmedim. Ama şimdi öyle mi? Meğerse ne güzel günlermiş. Teşbihte hata olmaz. Hani derler ya ; Hayvan için doğa neyse çocuk için de sokak o dur diye :) Bu arada yazımda da bahsettiğim üzere "Bize yok mu" diyen büyükler. Hepimizin içinde zaten bir çocuk yok mu ? Hepinize afiyet olsun. Sıcacık yorumların için teşekkürler canım :)

      Sil
  2. Pek lezzetli gözükyor. Ellerinize saglik.Birazdan sizi mimleyecegim.Blogta mim vâr,ilginizi cekerse bir bakin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Baktım evet çok renkli ve eğlenceli bir paylaşım olmuş ;)

      Sil
  3. Takipteyim beğeneceğiniz bloguma sizi de beklerim. Saygılarımla. Blogum: http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr . Facebookta da https://www.facebook.com/pages/Tasar%C4%B1mda-Nilg%C3%BCn-%C3%96zen-Ayd%C4%B1n/802433419804021


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm blogger dostlarıma olduğu sizi sizi de herzaman takip ederek destekleyeceğim ;) Hemen sayfanıza geliyorum ;)

      Sil
  4. Mutfak hazinem bende ekmek arası kırmızı toz biber üzerine yoğurt koyar yerdim..Ama küçük bir sırrımı vereyim mi arada hala yapar yerim :)))) Menü süper. küçük büyük süper menü :)) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ilk defa duydum :) Daha neler duyacağız :) Bu arada aramızdaki sır SIR olarak kalmaya devam edecek ;)

      Sil
  5. Yine çok güzel şeyler yapmışsınız :) Böyle fast fooda can feda dışarıdakılerden çok daha sağlıklı ve temiz olduğu kesin :) Bizde küçükken kardeşimle hamburger bağımlısıydık. Burger King veya Mc Donalds denince akan sular dururdu. Ailemiz uzak tutmaya çalıştığı için mi bilmiyorum hem tadı güzeldi hemde yasak olduğu için daha tatlı geliyordu sanki. Çocuk büyütürken ne zararlı bişeyi yasak gibi göstermeli ne de çok izin vermeli aradaki dengeyi çok iyi kurmak gerekiyor. Bir anne olarak deneyimlerinizi bekliyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz da yasak olmasından kaynaklı tatlı geliyor yavrucaklara :) Bir de hep evde sıcak yemekler olunca onlardan da sıkılmıyor değiller. Ama siz özetini zaten ortaya çıkarmışsınız. Aradaki dengeyi iyi tutmak gerekir. Samimi duyguların ile renk kattın canım teşekkür ederim ;)

      Sil
  6. Merhabalar. İade-i ziyarete geldim. Ben de sizin bloğunuzu çok beğendim. Takibe aldım. Güzel paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmm...:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim seldacım. Çok mutlu oldum. Bloggerlığın bu yönünü çok seviyorum. Hiç tanımadığınız görmediğiniz insanlardan sıcacık yorumlar ve ışıltılı gülücükler alıyorsunuz ya bu insana keyif veriyor. Her zaman beklerim canım ;)

      Sil
  7. Merhaba bende iade-i ziyarete geldim. :) Bloğuma hoş geldiniz.Ben de sizi takibe alıyorum.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman beklerim ve her zaman takipteyim canım :)

      Sil
  8. Ellerinize sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. canım harika görünüyor sabah sabah öyle açım ki o kadar canım çekti hafta sonu menüm hazır oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoluk çocuk cümbürt cemaat mutlu ve lezzetli bir haftasonu sofrasında afiyetle bir araya gelin inşallah :) Teşekkür ederim .

      Sil
  10. akşam bizde de bir sinitzel muhabbeti vardı. kızlarla sonunda bu akşam pişirimeye karar verdik. tarifin denk geldi görünce yine mi :)) dedim. ama senin tarifini uygulamak niyetindeyim şu an zira benim tarifimden daha lezzetli duruyor. ellerine sağlık.
    ayrıca o pilav bir harikaa. ben ona haşlanmış tavuk ve salatalık turşusu da katıyorum, nefis oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım samimi yorumların için. Ayrıca salatalık turşusu da yanına eminim çok yakışır. Bende onu deneyeceğim ;)

      Sil
  11. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfetme fırsatı buldum :) Çok güzel bir bloğunuz var Takipteyim :)) Bana da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece iadeyi ziyaret olarak değil her zaman destekçiniz olmak adına her zaman takipteyim canım. Her zaman beklerim. Sayfama renk kattınız. Teşekkürler ;)

      Sil
  12. Ellerinize sağlık çok severim Takipteyim arkadaşım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık. Çocuklar bayılır .. afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nursevinciğim. Çocukları sevindirip biraz da şımartmaktı gayem ;)

      Sil
  14. en kısa zamanda deneyeceğim bir erkek olarak.bloggerlara olan desteğinizde çok erdemli.insan kendisi gibi böyle paylaşımcı birilerini bulunca daha mutlu oluyor.tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  15. Aslında bloggerlar arasında hele böyle bir zaman da hala sıcak ve samimi dostlukların olduğunun farkında değildim. Bloggerlarla bir arada olmaktan çok mutluyum ve hepsine elimden geldiği kadar destek olmak istiyorum. Siz de yorumlarınız ile değer kattınız. Çok memnun oldum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. Vallahi haftanın 3 / 4 günü tavuk olsa bıkmam hep yerim yerim benden başka seveni evde az ama ben yapıyorum yinede onları bıktırmadan yiyorlar ama haftanın 3 / 4 günü hep yeseler ya nolurdu ki sanki:))Canım eline sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  17. Sizde hem kendiniz aileniz için sofralarınızı bu şekilde renklendirebilirsiniz.O zaman hayır demezler herhalde.Çünkü hem görüntü güzel hem lezzet güzel.:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...